Platina trouwringen

Wie echt op zoek is naar bijzondere trouwringen ter gelegenheid van het huwelijk, maakt met platina trouwringen een mooie keuze. Platina staat bekend als witgoud, en staat zo niet nog chiquer dan zilver of geelgoud. Wat maakt platina trouwringen zo bijzonder?

Schitterend, maar wat is het eigenlijk?

Platina trouwringen zien er gewoon schitterend uit. Platina is bijzonder, maar wat is het eigenlijk? Vaak wordt het witgoud genoemd, maar dit klopt niet: platina is een ander edelmetaal dan goud. Het is een op zichzelf staand chemisch element dat in de tabellen bekend staat als Pt. Platina werd voor het eerst gebruikt door de Indianen in Amerika. Platina is namelijk afkomstig uit de streek waar nu Mexico en Panama gevestigd zijn. Vervolgens werd het metaal ontdekt door Spaanse ontdekkingsreizigers die eigenlijk niet goed wisten wat ze er mee aan moesten. Het werd als eerste instantie abusievelijk voor een afvalstof aanzien.

Het ontbrekende chemisch element

Pas in 1741 kreeg platina de eer dit het toekomt. Toen werd het bijzondere metaal eindelijk toegevoegd aan de tabel van chemische elementen, als ontbrekend element. Vanaf 1889 tem 1960 werd er een standaard gehanteerd voor platina dat gebruikt werd in juwelen. Voor juwelen en ringen werd gewerkt met een legering van 90% platina en 10% irridium

Niet alleen voor juwelen

Wist u dat platina niet alleen voor juwelen gebruikt wordt, maar ook tal van wetenschappelijke toepassingen kent?

Platinaringen voor dames en heren.

Platina is een veelzijdig edelmetaal. Dit hebt u al eerder kunnen ontdekken. Wanneer we het hebben over ringen, dan kunnen we u vertellen dat dit metaal zowel voor heren als voor dames gebruikt kan worden. Deze ringen vallen in het duurder segment. Soms komt het zelfs voor dat de koers van platina hoger is dan deze van goud. Wie kiest voor platina ringen, kiest dus zeker voor degelijkheid. Een aardige bijkomstigheid is dat platina ook een anti-allergisch edelmetaal is. Het is dus werkelijk geschikt om door iedereen gedragen te worden.